Συμμετοχές σε άλλες εκθέσεις

Το 2012, στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας συμμετείχε το έργο της Συλλογής «Το Πάθος του Χριστού – Πιετά με αγγέλους» στην έκθεση «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Από τον Χάνδακα στο Τολέδο. Στα βήματα μιας ευρωπαϊκής διαδρομής», στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2014, οκτώ μεταβυζαντινές εικόνες της Συλλογής Βελιμέζη, μαζί με έργα άλλων πολιτιστικών φορέων της Ελλάδος, εκτίθενται στο Ζάππειο Μέγαρο, έδρα της Ελληνικής Προεδρίας.

Το 2014, στην Ύδρα, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους/Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας με τίτλο «Ανθίβολα εκ του ανεσπέρου φωτός. Σχέδια για εικόνες και εκκλησίες από τους Χιονιάδες»  παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά έργα και ανθίβολα από τις Συλλογές Βελιμέζη – Μακρή – Μαργαρίτη.

Το 2015-2016, το έργο της Συλλογής «Το Πάθος του Χριστού – Πιετά με αγγέλους» προσκλήθηκε στο Τρεβίζο της Ιταλίας (Casa dei Carraresi) στην έκθεση «El Greco in Italia. Metamorfosi di un genio» .

Το 2016-2017, στη Μόσχα, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «Ελλάς-Ρωσία 2016-2017», πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Tretyakov η έκθεση «Шедевры Византии – Βυζαντινά αριστουργήματα» με δεκαοκτώ θρησκευτικά έργα από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, το Μουσείο Μπενάκη και τη Συλλογή Βελιμέζη. Η Έκθεση αυτή αποτέλεσε και τη πρώτη δράση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, μετά τη δωρεά της Συλλογής Βελιμέζη στο Ίδρυμα αυτό, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, που ανέπτυξε έκτοτε σε σχέση με τη Συλλογή Βελιμέζη.